A tanyán bizony sok a dolog – műszaki eszközöket itt találtam hozzájuk

Bizony a technológia fejlődésével nem ám, hogy kevesebb dolog lenne a tanyán, hanem inkább minél több. Épp ezért, amit csak lehet, szeretnék online elintézni, ha van rá lehetőség. Ugyan ez nem mindig áll fenn. Például traktor alkatrésznél, szeretem, ha előre látom, mit veszek meg, nehogy a vége az legyen hogy egy használhatatlan alkatészért fizettem sokat. Viszont a kisebb dolgokat nem bánom, ha látatlanban kell megoldanom. Gyakran az interneten keresztül kapom a legjobb inspirációt arra, hogy hogyan tehetem jobbá, modernebbé az egész helyet. Persze nem utolsó sorban azért is, mert a nyári és téli időszakban kiadjuk a tanya mellé épült kis házakat turistáknak, túrázóknak. A jelenlegi helyzetben természetesen belőlük nem valószínű, hogy meggazdagszunk (na, nem mintha eddig azt tettük volna). De épp ezért, most a tanya azon részében is tudunk kisebb változtatásokat tenni. Javarészt kisebb-nagyobb átalakításokat terveztünk, amihez műszaki eszközöket itt találtam, ebben az online web shopban.

műszaki eszközöket itt találtam

Ugyan a tanyasi embereket gyakran visszamaradottnak gondolja a társadalom nagy része, biztosíthatom őket, hogy ugyan a fiam ugyanúgy dolgozik mellettem, arat, eteti az állatokat, nyírja a birkákat és még sorolhatnám. De nem esik nehezére az interneten kóricálni, ugyanúgy fönn van a Facebookon, és hasonló közösségi oldalakon is. Természetesen ebből néha van összetűzésünk, de szerintem ez megszokott akár egy családon belül, de konkrétan itt a generációs különbségekre gondoltam. Annak idején nekünk is meg volt a magunk harca a szüleinkkel, és most ő is megvívja ezt a harcot velünk. Mi sajnos nem adaptálódunk már olyan könnyen, mint ők, ebbe az új világba, amibe beleszülettek.

Éppen ezért nem lepett meg, hogy a fiam sokkal jobban tudta, mit és hol kell keresni, illetve, hogy inkább milyen eszközt válasszak, ami jó lesz arra a munkára, amit kiszemeltem neki. Először is nem egy rendes elektromos fúrót rendeltünk az említett oldalról, hanem egy akkumulátorral működőt. Így, mondta a fiam, meg gondoltam én is, nem kell azon aggódni, hogy valaki hasra esik a vezetékben, amíg mást csinál a szobában, ahol mi fúrunk valamit. A másik eszköz, amit innen rendeltünk egy elektromos festékszóró volt. Ezen egy kicsit össze is kaptunk, mert nem bírtunk megegyezni. Én azt gondoltam, egy festőhenger pont ugyanolyan jó lenne, és kevesebb energiát pazarolnánk vele, de végül Ádám meggyőzött, hogy ezzel sokkal hamarabb meglennénk a festéssel.

Annyira rákaptam a nézelődésre, hogy azt mondtam, nézzünk körbe a többi kategóriában is, ne csak a műszaki cikkeknél. – Hátha találunk valamit anyádnak is. – És lám-lám, milyen igazam lett. Konkrétan meg kellett esketnem Ádámot, hogy ne szóljon neki erről az oldalról, mert különben egy fityingünk se maradna. Ezzel nem azt akarom természetesen mondani, hogy a feleségem rosszul bánik a pénzel. A családból talán ő spórol a legtöbbet. Azonban mindannyiunknak megvannak a maguk káros szenvedélyei. Az övé az, hogy minél szebb, jobb kondícióban tartsa az otthonunkat. Így a lakberendezés szekciótól elkezdve a konyhai eszközökig szinte mindent is meg tudna venni, és jól is jönne (amiből nincs még természetesen hasonló). Végül arra jutottunk Ádámmal, hogy ezt az oldalt még szülinapokra meg egyéb hasonló alkalmakra megtartjuk, és egy-egy dolgot megveszünk neki.

Mivel amúgy is meg akartam neki köszönni, hogy annyit segít nekünk a tanya mindennapi feladatainak elvégzésében, meg még mellette ő is dolgozik rendes munkahelyen is, ezért rendeltünk neki egy turmix gépet. Már régóta rágta a fülemet, hiszen gyümölcsösünk is van, és milyen jó lenne, ha nem csak a pálinkába meg a befőttbe/kompótba jutna belőle, hanem mondjuk egy-egy turmixba is le lehetne fagyasztani belőle. Amúgy se vagyunk, őszintén, az egészségünk csúcspontján, bár a feladataink ellátáshoz fizikai munkát is végzünk, szóval néha mindannyiunkra ráférne egy-egy gyümölcs turmix.

Az idősebb gyermekem, a lányom, Pesten van, részben azért mert egyetemet végez, részben pedig, mert mellette dolgozik is, így egyértelmű volt, hogy ő nem jön haza a távoktatás idejére. Már régóta szerettük volna őt is meglepni valamivel, ami hasznos is neki, és ami talán segíti a mindennapi kapcsolattartásban is. Mivel itt nagyjából olyan áron lehetett kapni a vezeték nélküli füleseket, mintha Kínából hozattuk volna őket, és itt nem kellett egy hónapot várni a megérkezésükre, ezért rendeltünk neki innen egy párat. Azért éppen ezt, mivel hallottunk olyan rémhíreket, hogy a füles madzagjánál fogva akartak telefont lopni Pesten. Ugyan nem teljesen biztos, hogy ez tényleg megtörtént, jobb felkészülni a legrosszabbra. Másrészt pedig az online oktatásban is segítségére lehet.

Mivel láttam Ádámon, hogy kicsit rosszul esik neki, hogy mindenki kap valamit, ő meg nem, holott ő segít mindig a ház körül, míg a nővére Pesten lebzsel (nem, valójában nem), ezért neki egy mikrofont rendeltem. Ugyan nem mindig értem a közösségi médiás megveszést a fiatalokban, de mikor elejtette, hogy komolyan gondolkozik egy podcast (ami egy online rádióműsor gyakorlatilag, amit akár egy ember is csinálhat) elindításán, nem a falnak beszélt. Ezt külön rendeltem meg suttyomban, mert szerettem volna vele meglepni. Gondolkoztam rajta, hogy a szüleimnek is rendelek valamit, még ezzel a körrel, de kezdtem érezni, hogy átlendülök a ló túlsó oldalára, így abban állapodtam meg magammal, hogy megjegyzem, műszaki eszközöket itt találtam sok mással együtt, és legközelebb megrendelem nekik, amit kinéztem.

A szállítással minden simán ment. Persze nem az alap 1600 forintos szállítási költséget kellett fizetnem, ahogy az várható is volt, mert ez csak 10 kilóig van. Onnantól 10 kilónként egy plusz ezrest még rádobnak a szállításra, de teljesen érthető, hiszen onnantól már nagyméretű csomagnak számít. Ezen kívül ha 40 kilónál nehezebbet rendeltem volna, kaptam volna egy egyedi árajánlatot, de odáig nem jutottam el. A szállítás az ígértek szerint 2-3 napon belül meg is történt. Én nem cicóztam az utánvéttel. Ebben a vírusban nem éri meg. Ráadásul 2 opció is volt az online fizetésre: előre utalás vagy online vásárlás simplepay-en keresztül. Nekem ez utóbbi volt a legszimpatikusabb. Minden termék hibátlanul megérkezett, amit lehetett, ki is próbáltam, hiszen ha elégedetlen lettem volna a termékkel, 14 napon belül visszaküldhettem volna hibátlanul, eredeti csomagolásban a vételár fejében. Erre nekem nem volt szükségem, és csak ajánlani tudom az oldalt meleg szívvel mindenkinek, aki valamit keres. Itt biztos megtalálja, bármi legyen is az, és minden valószínűség szerint sokkal olcsóbban, mint akárhol máshol.