A tanyán is el kelnek bizony az acél eszközök, na de hogyan is készülnek?

Rengeteg ismeretterjesztő film készül mostanában arról, mi hogy készült. Mi a tanyán nagyon sok mindennel tisztában is vagyunk, hiszen ebben élünk. Sokszor magunknak kell megoldani, hogyan szerelünk össze dolgokat, vagy épp hogyan építünk meg másokat. Az acél eszközök készítése, annak megmunkálása viszont nem ilyen kispályás meló.

Utána gondoltam nézni a dolognak, és a folyamat gyakorlatilag egy ilyen cégnél kezdődik: acelpartner.hu/kereskedelem. Ez gyakorlatilag a 0 pont, mikor csak az acél van meg, amiből aztán mindenféle csuda eszközt készítenek. A linken található oldalon ezeket jól fel is tüntetik a megjelölt 4 lemez minőség egyik sorában, a leggyakoribb ilyen megnevezés a “csővezetékek, szerelvények gyártásához” nevezetű jelző. De hidak, épület vázak, nyomás tartó edények is készülnek gyakorlatilag ugyan abból a minőségű acél lemezből.

Feltételezem, ennek most Pesten különösen nagy jelentősége is van, egyrészt a sok híd miatt, amik azért ott vannak egymás hegyén hátán, másrészt pedig a Lánc-híd felújítása miatt. Na nem azt állítom, hogy innen vették az acélt hozzá, de akár innen is vehették.

A cég amúgy nem csak ezzel foglalkozik, hanem sok minden mással is, ez csak az egy jelentős profiljuk, ha úgy tetszik. Lángvágással, plazmavágással, felülettisztítással, élletöréssel és még egyéb, valószínűleg ebbe a kategóriába tartozó munkákkal foglalkoznak. A plazmavágás külön is említésre méltó, hiszen az országban ők az egyetlenek, akik képesek utólagos gyökölésre, amit plazmavágással végeznek, és ezt akár 40 mm gyökmélységig.

A cég már több mint húsz éve a piacon van, 1999-ben alapították, így az ügyfél biztos lehet abban, hogy megbízható minőséget kap. Az árajánlatot ajánlat kérés után pár nappal meg is kapja az ügyfél, és a munka maga egy-két hétig tarthat. Ha nekem esetleg ilyen szolgáltatásra lesz szükségem a jövőben (esetleg építkezni szeretnék mondjuk) én mindenképp a acelpartner.hu/kereskedelem weboldalt keresném meg.