A vidéki cégszékhely bizonyos szempontból jobb, mint a budapesti

A barátaim azt hiszik, hogy én nagyjából mindenhez értek, és nem is lőnek ezzel nagyon mellé, szerintem elég tájékozott vagyok, és sokat tudok a világ dolgairól. Talán ezzel a kijelentéssel egy kicsit nagyképűnek tűnök, pedig nem annak szánom, csak egy következtetés. A barátaim, családtagjaim a legtöbbször hozzám fordulnak, ha valamilyen bajuk van, és nagyon sokszor kérnek tőlem tanácsot. ezeket a tanácsokat pedig meg is fogadják, nem csak a levegőbe szoktam beszélni. Mindig jól esik, ha segíthetek, ha megfogadják, amit javasolok.

Örökös háború dúl a fővárosi és a vidéki élet kedvelői közt, én inkább a második csapatba tartozom. Van egy barátnőm, aki nagyon imádja Budapestet, Ő el sem tudja képzelni, hogy milyen lehet vidéken élni, hogy hogyan szórakoznak a főváros határain kívül az emberek, és nem érti, hogy vetemedhet bárki arra, hogy vidékre költözzön.

Ő nem látja azokat a szépségeket a vidéki életben, mint én, pedig már számtalanszor elmagyaráztam neki. De talán meg sem akarja érteni. Azért is hozom Őt fel példának, mert nemrégiben belekezdett egy vállalkozásba és sikerült meggyőznöm arról, hogy ne budapesti székhellyel regisztráltassa a cégét.

A cégbejegyzés sok munkával jár, mindent szem előtt kell tartani, meg kell határozni, mi legyen a cég neve, hol legyen a székhelye, ki vagy kik legyenek az ügyvezetők, mi legyen a cég formája.

De ha ezekkel megvagyunk, akkor egyszerűbb, ha ahelyett, hogy ügyvédet keresünk, meg egy székhely szolgáltató céget – persze, ha nincs székhelyünk, ez csak akkor kell – sokkal egyszerűbb, ha az egészet egy erre szakosodott céggel végeztetjük el.

A barátnőmnek a Kft alapítás INGYEN székhelyszolgáltatás | topcegalapitas.eu oldalt ajánlottam. Azért is ragadta meg a figyelmemet ez a cég, mert a cégbejegyzésben ingyenesen segítenek, ha tőlük béreljük a cégünk székhelyét. Szerintem ez egy nagyon jó ajánlat, amire megéri lecsapni.

Ezt továbbítottam is a barátnőmnek, aki egyet értett velem a dologban, de azt nem tudta, hol éri meg székhelyet bérelni. Itt ugyanis két helyszín jöhet szóba: Budapest és Újlengyel.

Mondanom sem kell, Budapest felé húzott, de sikerült rábeszélnem Újlengyelre.

Ez a cég egyébként mindent intéz a székhellyel kapcsolatban, nekünk még a postát sem kell összeszednünk, azt is eljuttatják hozzánk.

Azért javasoltam Újlengyelt, mert igaz, hogy drágább a bérleti díj, de nem kell iparűzési adót fizetni. Kicsit számolgattam és az jött ki, hogy mindenképpen jobban járna, ha nem fizetné ki az adót,és egy kicsit többet fizetne erre a vidéki székhelyre.

Persze nem tetszett neki, hogy vidéken lenne a cége székhelye, de a topcegalapitas.eu elég meggyőző volt, az IPA mentesség pedig elég vonzerőnek bizonyult ahhoz, hogy végül Ő is Újlengyel mellett tegye le a voksát.

Minden rendben ment a cégbejegyzés során, így hamar már meg is volt a cége, el is kezdhetett dolgozni vele.

Ezt egy kis személyes sikernek könyvelem el. Mindig jó érzés segíteni, jó érzés, ha tőlem kérnek segítséget, és az egy külön kis öröm, hogy a barátnőmet sikerült meggyőzni és annak ellenére, hogy azt vallja: ” Pesten kívül nincs élet” , mégis belement a vidéki székhelybe, és elmondása szerint nem is bánta meg.

Igaz, a fővárosban tevékenykedik, de úgy érzem, hogy ennek hála egy kicsit nőtt a szemében a vidék értéke, még ha nem is éppen úgy, ahogyan azt szerettem volna. Már csak emiatt is megérte megmutatnom neki a Kft alapítás INGYEN székhelyszolgáltatás | topcegalapitas.eu oldalt.