Akár tanyán is kézműveskedhetsz ezekkel az alapanyagokkal

A szomszéd településen van egy tanya, ami az egyik kedves barátnőmé és családjáé. Érdekes története van, mert bár évszázadok óta a család birtokában volt a telek, két évtizedre elkerült tőlük a múlt évszázadban, majd sikeresen újra hozzájuk. Azóta is virágzik, főleg, hogy egy ideje a falusi turizmus jegyében megnyitották a tanya kapuit a látogatók előtt, és kézműves programok, születésnapok és kisebb esküvők legbonyolítását is vállalják. Létezik ennél jobb, mint zöld környezetben, a friss levegőn, távol a világ zajától múlatni az időt? Szerintem nem! Többször jártam már náluk az elmúlt években, amióta elindult a vállalkozásuk – a legutóbb a tesóm szülinapját ünnepeltük meg náluk. Nagy volt az öröm, amikor kiderült, hogy mindenki, akit meghívtunk, ott tud lenni a nagy napon, így már  nagyon izgatottan készültünk az eseményre. A tanya egyébként egy lakórészből és egy pajtából kialakított bulizós épületből áll, hátul pedig a fürdődézsa és egy mini játszótér kapott helyet, így többféle korosztály is megtalálhatta a neki megfelelő programot. Ezek a dézsák nagyon menők mostanság, ugyanis kellemesen tudja magát áztatni benne az ember, miközben kint már hűvösebb a levegő, a dézsa vize pedig meleg. Én a magam részéről leginkább táncolni szeretek, szóval a buli részét vártam az egyik legjobban. De a leginkább természetesen a tesókám arcát szerettem volna látni, amikor meglepődik. Ó, nem mondtam volna még, hogy ez az egész egy meglepetés buliként szerveződött? Nem kevés kihívással járt, hogy eltitkoljuk előle, főleg, hogy ő is elkezdett szervezni egy bulit aznapra. Szerencsére sikerült minden akadályt jól venni, aztán amikor eljött az idő, bekötöttük a szemét és elkocsikáztunk a helyszínre, volt is nagy meglepetés és meghatódás! Nagyon jól sikerült a nap, igazán jót tudtunk ünnepelni a szeretteinkkel. Bár nem az én születésnapom volt, de számomra is nagyon emlékezetes marad az az egész buli. Nagyon örültem, hogy örömet tudtunk szerezni a tesómnak ezzel a meglepetéssel. Örömet szerezni az egyik legjobb érzés nekem a világon!

Ünnepekkor máshogy is igyekszem kifejezni a szeretetemet, mint az eddig leírtakkal. Amellett, hogy szeretem kinyomozni, mi az a tárgyi ajándék vagy élmény, amire a másik nagyon vágyik, kézműves aprósággal is szeretek kedveskedni ajándék gyanánt. Ezért jött a gondolat a fejembe, hogy bemutatom nektek az egyik kedvenc, online is elérhető üzletet, ami tulajdonképpen egy gyertya alapanyag nagykernek is beillik. De talán nem olyan pontos ez a gyertya alapanyag nagyker, mert még csomó mindent lehet kapni náluk, nem csak gyertyaöntéshez szükséges alapanyagokat és eszközöket. Egy csomó kozmetikai szert is el lehet ugyanis készíteni a Pipere Porta termékeinek segítségével, én pedig imádom az ilyen jellegű termékeket, főleg, hogy házi készítésűek és a saját kezem munkája. Lehet akár szappant vagy sampont is készíteni, fürdőbombát, testápolót… Ja, és nem akartam utoljára hagyni, de majdnem elfelejtettem: a “gyertya alapanyag nagyker” elképesztő illatokat is rejt! Akár a 100% tisztaságú olajokat keressük alapanyag gyanánt vagy csak párologtatni – fő a természetesség! -, vagy menő, ismert illatokat keresünk a designer parfümök jegyében, meg fogjuk találni azokat az illatokat, amik a legközelebb állnak az elképzelésünkhöz. Sajnos a mai technika még nem képes arra, hogy illatokat adjon át az online térben, ezért marad az a megoldás, hogy egy honlap vagy írjon körbe alaposan egy illatot, vagy legyen valami személyesen is elérhető “bemutató” belőlük, hogy meg lehessen mindent szagolgatni! Nos, ami az igazán menő, hogy a Pipere Porta mindkét megoldásra gondolt! A fővárosban található üzletük ugyan nem túl hosszú nyitva tartással, de annál nagyobb szeretettel várja azokat, akik ragaszkodnak a személyes nézelődéshez és a fizikai formát öltött üzletekhez. Aki nem szeretne vagy nem tud elmenni a Jókai Mór utcai üzletbe, az pedig az ország bármely részére bátran rendelhet az online shopon keresztül. A legfinomabb illatokkal lehet itt találkozni, de tényleg, ezt minden túlzás nélkül állítom. A különböző kiöntő formák pedig nagyon cukik és több termékhez is használhatók általában, azaz anyaguktól függően többféle alkotáshoz is jók lehetnek. Ami még szerintem igazán varázslatos a termékpalettán, azok a különféle színek, pigmentek, glitterek. Én ezeket leginkább gyertyába és fürdőbombába szeretem használni, mert úgy igazán kijönnek ezek a varázslatos színek és csillámok, gondoljunk csak a csorgó viaszra vagy a meleg fürdővízben terjedő színvarázsra.

A fürdőbomba egyébként is nagy kedvencem. Az a legjobb, hogy szerintem ezt a legkönnyebb gyerekekkel együtt is megcsinálni – egyszer már az unokaöcsémet is bevontam, és nagyon élvezte a kézműveskedést. Még jó, hogy előre felkészültem, és rendeltem egy nagy adag alapanyagot a Pipere Portától! Biztos vagyok benne, hogy a kis Marcit főként a színek kavalkádja varázsolta el, csakúgy, mint engem felnőtt létemre… Aztán a kész bombákat cuki szaloncukor (vagy inkább bonbon?) formában csomagoltuk el áttetsző anyagba, és az volt anyukája és apukája ajándéka. Nagyon örültek neki, hogy már a kicsit is bevonom ezekbe a tevékenységekbe. Tulajdonképpen a Pipere Portával nagyon egyszerű minden, mert hihetetlen kényelmessé vált az utánpótlás beszerzése, máshol már nem is vásárolok, csak náluk, azt is online. Néhányszor már jártam egyébként az üzletükben is, és azt ajánlom, hogy térjetek be, ha megtehetitek, de ha már megvannak a bevált termékeitek, akkor szerintem sokkal kényelmesebb az online rendelés.

Biztos vagyok benne, hogy sokatok számára újdonság lesz ez az egész világ, pedig biztos, hogy ti is megtalálnátok egy olyan szeletét, amiben élvezitek az alkotást. Vagy ha éppen az vonz benneteket, hogy pontosan tudjátok, mit kentek az arcotokra vagy fejetekre – saját készítésű kozmetikum -, az is tök nagy motiváló erő tud lenni. Mindenesetre a Pipere Porta azokra is gondolt, akik egyelőre csak érdeklődnek a D. I. Y. projektek iránt, vagy még kezdőnek számítanak. Az ő segítségükre készültek el a holnapon keresztül is elérhető oktató videók, amik elsősorban az alapanyagok használatára tanítanak meg. Szerintem nagyon kedves, hogy erre gondoltak, és maximálisan hasznos videókról beszélhetünk. Bízom benne, hogy többeteknek kedvet tudtam csinálni a kézzel való alkotáshoz, kreatív hobbihoz, és egyúttal a Pipere Porta oldalát is felveszitek a megtekintendők listájára. Én még egyszer sem csalódtam bennük, amióta tőlük vásárolok, épségben és gyorsan érkezik meg a rendelésem. A blogjukat is érdemes olvasni, mert onnan is el lehet csípni egy-két ötletet vagy hasznos fortélyt, én például onnan ihletődtem meg annak idejét a körömvirág szappan irányába!

gyertya alapanyag nagyker

Az efféle kézműves tevékenységek nemcsak pihentetnek és jó érzéssel töltenek el, hanem a végén egy hasznos eredménnyel zárulnak. Így eredményesen töltjük az időt, miközben jót szórakozunk – köszönet, Pipere Porta az alapanyagokért!