Az akciós újsággal nem csak a szüleim tudtak spórolni, hanem én is

Végre valóra válhatott a családom régi álma, és megnyithattuk a saját kis tanyánkat, ahol vidéki kikapcsolódásra vágyó vendégeket tudunk fogadni. Emlékszem, hogy már egészen kisgyerek korom óta sokat emlegették a szüleim, hogy mennyire vágynak arra, hogy kiköltözzenek a városból, és vidéken saját vállalkozásba kezdjenek. Most, hogy nyugdíjba mehettek, megengedhették maguknak, hogy egy olyan új projektbe fektessék az idejüket és energiájukat, ami remélhetőleg még némi plusz bevételt is fog nekik hozni a nyugdíjas éveikre. Egy igazi hagyományos szállót akartak létrehozni az Alföldön. Az ideális telket ehhez még évekkel ezelőtt sikerült megtalálni. Az építkezést végül azonban csak a tavalyi évben sikerült befejezni. A céljuk az volt, hogy egy valódi, hangulatos kis vályogházat építhessenek, tornáccal és színes ablakkeretekkel.

Ami a belteret illeti, szerettek volna kontrasztot kelteni a ház küllemével. A régi, hagyományos fabútorokat krétafestékkel festették színesre, és igyekeztek élénkebb, modern textíliákkal feldobni még a házat. Ezt pedig még megfejelték számtalan szobanövénnyel az otthonosabb hangulatért. Így az egész épületnek lett egy aranyos, eklektikus stílusa. Mondanom sem kell, hogy maga az építkezés rengeteg pénzt felemésztett, szinte az összes megtakarításuk ráment. Az építőanyagok minőségén nem szerettek volna spórolni, de a bútorok megvásárlásakor mindig szem előtt tartották az árakat. Persze ez alatt nem azt értem, hogy minden bútorból megvetté a legolcsóbbat , silány minőségben csak azért, hogy spóroljanak rajta. Csupán annyi történt, hogy folyamatosan figyelték a bútoráruházak akciós újságait, és ha valami éppen olcsóbb volt, amire szükségük volt, egyből lecsaptak rá.

JYSK - akcioleso.hu

Annyira tapasztalttá váltak a leárazások keresésében, hogy találtak egy olyan oldalt, ahol az összes ismert áruház akciós újságját megtalálják. Ezen az oldalon előszeretettel ellenőrizték, hogy épp melyik bútoráruházban vannak a legnagyobb leárazások. A JYSK – akcioleso.hu oldal egyből ment a böngésző könyvjelzői közé, és szinte naponta nézegették az éppen aktuális kínálatot. A dekorációkat, ágyneműket és ágyneműhuzatokat ugyanis épp a Jyskből tervezték beszerezni. Az akciós újságok mellett külön megtalálható az Akciólesők oldalán az összes éppen kedvezményes termék egyenként is. Emellett különböző kuponokat is találhatunk rajta, amelyek kedvezményes utazásokra, programokra, étterem látogatásra és még sok egyébre jogosítanak fel. Figyelmeztetésül még az is ki van írva, hogy melyik kupon mikor jár majd le.

Mint kiderült, megérte az akciókat lesni, mert a JYSK – akcioleso.hu-ról arról értesülhettünk, hogy hatalmas leárazásokra számíthatunk az ágyneműkre és a különböző huzatokra. A hatalmas alatt pedig itt egészen 60-70%-ig felmenő kedvezményeket értek. Tovább lapozgatva az online katalógusban, még azt is megláttuk, hogy az éjjeliszekrények is le vannak árazva, nekem pedig épp szükségem volt egyre. El is mentünk együtt a Jyskbe, és mindenkinek megvettünk mindent, amire szüksége volt. Be kellett vallanom, hogy nem is olyan rossz stratégia az, amit a szüleim folytatnak. Hazaérve felmentem én is az Akciólesőre, mert a szüleim leleményessége engem is inspirált. Ezeknek a kis praktikáknak köszönhetően sokkal olcsóbban fogom tudni a bevásárlásaimat is végezni, és az így megmaradt plusz pénzecskémet félretenni. Ismerjük, hogy szól a mondás: Sok kicsi sokra megy. Lehet, hogy az évek alatt így megtakarított pénzemből én is egy nagyobb vállalkozásba foghatok majd bele. De ez még a jövő zenéje…