Bárcsak lenne egy tanyám!

Amikor kicsi voltam, mindig arról álmodoztam, hogy tanyán fogok élni. Sok állatot akartam, saját termőföldet, nagy mezőket a ház körül… Amikor otthon játszottam, akkor is mindig farmos játékokat találtam ki. Ahogy nagyobb lettem, kezdtem rájönni, hogy egy farm kívülről nézve nagyon jó lehet, azonban a fenntartása rengeteg munkával és stresszel jár, nem is beszélve a magas költségekről. Így egy idő után, bármennyire is szerettem a tanyasi életet, már nem gondoltam arra, hogy saját gazdaságom lesz. Az állatokat és a vidéki házakat azonban továbbra is szenvedélyesen szerettem, és biztos voltam benne, hogy ha többet nem is, de legalább ennyit megvalósítok egy napon a gyerekkori álmomból. Az egyik szülinapomon nagy meglepetés ért: a szüleim kibéreltek egy szállást egy tanyán néhány napra. Így egy rövid ideig máris kipróbálhattam, milyen az élet ilyen környezetben. Elképesztően élveztem! Szinte alig akartam hazamenni. Nagyon sok érdekes dolgot tanultam, és tapasztaltam meg ez alatt az idő alatt. A szüleim is sokat beszélgettek a farm gazdáival, és -ne kérdezzétek meg, hogy hogyan- valahogy szóba kerültek a nyomdák. Kaptunk tőlük egy cédulát ezzel a felirattal: Matrica, etikett nyomtatás – Nyomdai termékek | Color Nyomda. Mivel otthon van egy kis papír-írószer boltunk, valószínűleg arra gondoltak a szüleim hogy ez még hasznos lehet.

És tényleg az volt: hazaérve begépeltük a keresőbe a “Matrica, etikett nyomtatás – Nyomdai termékek | Color Nyomda” szöveget, és megtaláltuk a Color Nyomda honlapját. Erről a weboldalról rendelni is lehet sokféle nyomdai terméket, egyébként pedig maga az üzem Budaörsön található. Ezen kívül van még két másik üzem is, Nyíregyházán és Törökbálinton, de itt nem fogadnak ügyfeleket. A kapcsolattartási adatokat könnyen és gyorsan megtaláltuk. Több nyomdai dolgozó elérhetőségét is elhelyezték az oldalon, de ezen kívül központi email címük és nyitvatartási idejük szintén megtekinthető volt itt. Egy elektronikus ajánlatkérő űrlapon keresztül is lehet rendelni/ajánlatot kérni a cégtől. Ehhez nem szükséges semmi mást tenni, mint megadni az adatainkat, valamint leírni az általunk elképzelt nyomdai termék pontos tulajdonságait.

Az anyagok leadásához elérhető egy segédlet. Ez azért fontos, mert ha nyomtatni szeretnénk, nagyon lényeges, hogy mindent a megfelelő feltételek szerint küldjünk be. Amennyiben ezt nem tesszük meg, sok felesleges bosszúságot és munkát okozhatunk vele magunknak, és a nyomda munkatársainak egyaránt. Jobb tehát, ha mindig elolvassuk a segédletet, ha valamiben nem vagyunk teljesen biztosak. Ha pedig most rendelünk először, akkor még inkább fontos hogy ezt megtegyük.

Bár én még annyira nem értek az irodai termékekhez hogy különbséget tudnék tenni a különféle nyomdai gépek működése között, szüleimnek az egyik első dolga volt, hogy a gépparkban megnézzék a Color Nyomda által alkalmazott gépeket. Részletesen, képekkel is ellátva tüntették fel ezeket.

Ha már a képekről beszélünk: a honlapon elég sok referencia fotót is láttunk. Nagyon szeretek képeket nézegetni, akkor is, ha például régi családi fényképekről van szó: azonban egy weboldal esetében nem csak esztétikai, hanem marketing szempontból is nagy szerepe van a fotóknak. Ha az új ügyfeleknek lehetőségük van néhány pillantást vetni a cég korábbi munkáira, projektjeire, sokkal könnyebben fognak megbízni a szolgáltatások minőségében. Emellett pedig kialakul bennük egy elképzelés, hogy nagyjából mire számíthatnak, ha innen rendelnek.

A felületen még az éppen aktuális állásajánlatok is megtekinthetők. Ezeket is megnéztem, mivel korábban gondolkoztam már grafikus képzés elvégézésén, és ha végül erre tényleg rászánom magam, később szívesen vállalnék munkát egy ilyen igényes cégnél, mint a Color Nyomda.