Egyszer szálltunk meg az Isten háta mögött, azóta tanyára költöznénk

Már elnézést az “Isten háta mögött” kifejezésért, de tényleg az volt a pláne benne, hogy olyannyira el volt zárva mindentől… A hortobágyi túránk közben fedeztük fel, és élményszerű volt ott lakni. Ennyire elzárva lenni… annyira más!

Olyan üdítő volt, hogy tartósan akarjuk azóta ezt a csöndet, hiányérzetünk van, és akkor már jöhetne minden más is, ami ezzel jár! Egyedül az állandó áramellátás megoldásához, és a házba bevezetett vízhez ragaszkodnánk, de más nem is kellene. Ha áram viszont lenne, akkor az önellátás nem volna olyan nagy cucc, úgy kalkuláltunk. Évek alatt kitaláltunk, osztottunk-szoroztunk és lefektettünk mindent, alaposan átgondolva. Vennénk egy profi varrógépet is, és akkor már, az alkalmi ruhákat leszámítva, magunknak varrnánk pl. mindent, ami textil. Az állattartás és egyebek pedig végképp nem túl elrugaszkodottnak. Már csak meg kell találnunk a helyet!

A varrógépet mondjuk beszerezzük már most, mert érdekel minket a varrás. Varrnánk épp függönyt is, és egyebeket. Jack varrógép – Varrógépek – Varrógépguru – ezeken a lépéseken keresztül jutottunk el nagyon gyorsan a megfelelő helyre, így a varrógépbeszerzés (és megfelelő kellékek beszerzése) lesz a legkönnyebb.

A Jack márkáról már régebben is hallottunk. Ahogy ők is írják, az egyik, jelen állás szerint a számszerű adatokat nézve legnagyobb márkáról beszélünk. Legalábbis ők gyártják, és úgy tudom, hogy adják is el a legtöbb varrógépet. Az ár-érték arány az egyik titkuk. A minőségre pedig nincs panasz egyik kategóriában sem. Jack varrógépből, a varrógépek mestere, a Varrógépguru is 23 darabot forgalmaz, íme: Jack varrógép – Varrógépek – Varrógépguru. Ahogy mondtam, csak ebből a márkából ilyen sokat! Mert amúgy aztán mindenfélével kereskednek, ami a varrás univerzumához kapcsolódik!

Végig sem tudnám sorolni a varrógépkategóriákat, de néhány márka, ha ezek alapján szűkítenétek: Jack, Singer, Siruba, Janome, Brother, a teljesség igénye nélkül. De vannak kifejezetten ipari, vagy egyéb felhasználásra is gépeik. Mi több, vannak ezen kívül “Szabászat”, “Vasalás”, “Alkatrészek”, “Varrodai szék” és egyéb kategóriák, így láthatjátok, tényleg alaposan körüljárták a témát gondolom, mikor kialakították a netes kínálatot, ami ennek alapján mindenkinek szól.

Az utolsó menüpont az oldalukon a “varrógép szerelő”. Nagyszerű műszerészük van ugyanis. Itt írják azt, hogy 22 éve foglalkoznak már ilyesmikkel, úgyhogy bátran forduljunk hozzájuk. Alaposan leírják, hogy miként tudnak segíteni, és mi kell a probléma beazonosításához, ha elromlik valami. Foglalkoznak ipari gépek javításával is, a háztartási dolgok mellett, valamint körkéses és szalagkéses szabászati gépekkel is tudnak mit kezdeni, na és a vasalástechnikai eszközökkel is… A kapcsolatot felvenni pedig könnyű velük. (Minden megtalálható a weboldalon)

Azonban, ha olyan régi gépünk van, amit sejthetően nem lehet, vagy nem érdemes már javítani, tényleg náluk van a legjobb választék, és írtam már, a Jack varrógép jó áron jelent mindig jó minőséget! Nekünk egy Jack H6 talptolásos gyorsvarrógép fog majd kelleni, és indulhat is a “csináld magad életünk” vidéken. Bár hiába még nincs meg a célhely, hogy hol szeretnénk pontosan lakni, ezt azért karácsonyra beszerezzük. Semmi nem szab további feltételt, hogy végre varrhassunk! Nem mondom, hogy egyből a ruhákkal kezdenénk, de vannak ötleteink… És bele is kell jönni!

Fogalmam sincs, miért nem varrják, javítják az emberek már a kicsit régi, de még használható dolgokat, és miért kell mindenből, még az egyszerűen készülő dolgokból is készen vásárolni mindent! Még meglátjuk, hogy el tudunk-e innen, a városból végleg szabadulni, de a pazarlásnak vége. A varrógép jó beruházás. Vissza fogja hozni az árát, ebben biztos vagyok!

Jack varrógép - Varrógépek - Varrógépguru