Ezt az ötletet én is átveszem a céges buliról

A legutóbbi céges bulink nagyon jól sikerült. Igaz nem mostanában volt, de határozottan jó volt. Jó volt a kaja, a hangulat, mindenki kicsit elvonatkoztathatott a munkától és mint “rendes normális emberek” úgy beszélgettünk egymással. A szállásunk egy kisebb fogadóban volt, ami pedig meglehetősen hangulatos volt. Budapesttől nem messze, egy nagyon idilli természetközeli helyen.

Emlékszem, hogy volt egy photobox is, amivel egész éjszaka képeket lehetett csinálni és voltak hozzá különböző kiegészítők is. Mindenki nagyon élvezte, ezért úgy gondoltam ilyen kell nekem is az esküvőre. Na de honnan kerítsek én ilyet elő? Hát jobbat nem tudtam, beírtam a Google keresőbe, hogy photobox budapest. Rögtön az első találat a selfigep.hu oldala volt, és volt egy olyan sanda gyanúm, hogy ők voltak a céges bulinkon is.

Először az árakra voltam kíváncsi, ugyanis nálam az a taktika, hogyha látom, hogy ezt biztos nem fogom tudni megfizetni, akkor nem is nagyon ugrok bele a részletekbe, nem fájdítom a szívemet. Szerencsére az oldalon nagyon szépen ki vannak emelve az árak, nem kell órákig kutatni utánuk. Négy féle alap időintervallum van, amire lehet bérelni a photoboxot, a legrövidebb az 4 óra, ezt követi a 6 óra és a maximum a 8 óra. Természetesen mindig van lehetőség hosszabbításra, de akkor mindegyik esetben, 13 ezer forint/óra felárral kell számolni.

Szóval mivel úgy éreztem, hogy ár-érték arányban a 6 órás bérlés éri meg a legjobban (99 000 Ft), ezért az mellett tettem le a voksom, de mielőtt leadtam volna az ajánlat kérést, még azért kicsit jobban utána olvastam a dolognak. Budapesten belül nem számolnak fel kiszállási díjat, de azon kívül sem vészes, 60 forinttal kell számolni kilométerenként.

Egyébként bérlési időtől függetlenül korlátlan mennyiségű képet lehet készíteni és nyomtatni, de természetesen digitális formában is megkapja őket a megrendelő. A kinyomtatott képek általános méret 10*15 centiméter, ez az normál méret, de ha esetleg valaki ettől eltérne, arra is van lehetőség, csak meg kell beszélni előre. Ami még nagyon tetszett, hogy egyedi layout kialakítást is lehet kérni, tehát teszem azt, ha én azt szeretném, hogy ha minden kinyomtatott képen ott legyen majd az hogy a mi esküvőnkön készült, dátummal és névvel együtt, akkor az ott lesz, de a cégek a logójuk ráhelyezését is lehet kérni.

Egyébként maga az oldal egy nagyon szép színes, vidám oldal, tele könnyen emészthető rövid információs blokkokkal. Aki esetleg kételkedne a photobox minőségben, vagy esetleg arra gondolna, hogy egy jobb telefon is simán tudja helyettesíteni, annak elmondják, hogy pontosan hogyan is kell elképzelni. Nem egy sima mezei kamera, hanem egy picike kis dobozba konkrétan egy egész stúdió van berendezve. A fotógép maga tükörreflexes és természetesen stúdióvakuval van ellátva, így nem kell aggódni, hogy a képek esetleg sötétek lesznek. Ami pedig tök jó, hogy mindattól függetlenül, hogy ilyen komoly fotógép áll rendelkezésünkre, nem egy fotóssal kell feszengeni, hanem a vendégek maguk készítik el a képet egy szimpla gombnyomással. Tehát annyi a dolguk, hogy szépen beállnak a képre és kattintanak egyet. Plusz fun fact, hogy nem mozgóképet is tud rögzíteni a gép tehát akár vicces gifeket is lehet készíteni, amit később küldözgethetünk egymás között. Tehát, ahogy már korábban is mondtam (de ha nem, akkor most mondom) digitálisan is mindent megkapunk a buli végén így a különböző közösségi oldalainkon is simán meg tudjuk őket osztani.

Attól függetlenül, hogy a képeket a vendégek készítik, azért a bérlés egész ideje alatt jelen van egy személy aki teljes mértékben tudja, hogy pontosan hogyan kell használni a gépezetet, tehát ha bármi kérdés, kérés vagy fennakadás van, akkor ő tud segíteni. Ő már a kezdés előtt 1 órával ott lesz a helyszínen, berendezi a fotósarkot és ügyel arra, hogy minden simán menjen. A fotósarok berendezésére minimum egy 3 méterszer 3 méteres területre van szükség, ha pedig kültéri rendezvényről van szó, akkor biztosítani kell az áramforrást, illetve rossz idő esetén a fedett területet, hogyha esik az eső, akkor ne ázzanak el.

A selfigep.hu visz magával még mindenféle kiegészítőt, amit a vendégek felvehetnek a fotózás alatt, például vicces szemüvegeket, parókákat, sapkákat, kalapokat, meg minden egyéb ilyen party kelléket, amit csak el tudsz képzelni. A csomag tartalmaz még, egy fehér színű alap hátteret, de ha esetleg szétnéztél még a további választható mintás hátterek között és valamelyik nagyon megtetszett, akkor jó tudni, hogy mindegyik háttér egységesen 15 ezer forint bérleti díjjal elérhető. 9 darab különböző mintájú fotófal közül lehet választani, és egységesen mindegyik 240 x 240 centiméter. Egy hátránya van az egésznek, erre pedig az oldalon is felhívják a figyelmünket, hogy ezekből a színes hátterekből csak 1 darab van, ezért könnyen megeshet, hogy már foglalt. Ilyenkor már csak a maradék elérhető hátterekből lehet választani, ezért én azt javaslom, hogy várjunk túl sokáig, mert könnyen meglehet, hogy elkapkodják az orrunk elől. A fotófalat természetesen a teljes szettel együtt hozzák, viszont, ha a rendezvény ideje alatt szeretnénk máshova áttenni, akkor arra is van lehetőség, hiszen a személyes asszisztencia többek között pont ezért van.

A rendelés meglehetősen egyszerű, nincsen benne semmilyen bonyodalom. Én azt tanácsolom, hogy válasszátok a leggyorsabb megoldást és ha eldöntöttétek, hogy pontosan mit is szeretnétek, akkor töltsétek ki, az ajánlatkérő űrlapot. Itt meg kell adni a rendezvény pontos dátumát és helyszínét, azt hogy hány órás időintervallumra szeretnétek bérelni és ha esetleg az árba beletartozó fehér háttéren kívül még szeretnétek másikat, akkor azt is. A választ meglehetősen hamar megkapjátok majd, de nagyon maximum 2 napon belül biztos. Itt visszaigazolják a megrendelést, kapunk egy személyes árajánlatot. Ezt nekünk meg kell erősíteni, el kell fogadni, ezután pedig kapni fogunk egy szerződést és egy díjbekérőt, az előleget pedig természetesen ki kell majd fizetni.

Ahogy elnézem a korábbi véleményeket mindegyik pozitív, bár nem is kételkedtem ebben, hiszen valóban egy nagyon ígéretes kis kiegészítőnek tűnik. Olyan nagy cégek vették már igénybe a szolgáltatásukat, mint az IKEA, az OTP, vagy akár a Decathlon. De ez csak pár darab abból a hosszú listából, amit te magad is megnézhetsz a selfigep.hu oldalon.

Végül amúgy elő is kotortam azt a boríték táskámat, amivel a céges bulin voltam anno, mert rémlett, hogy néhány képet belegyűrtem, csak aztán azzal a lendülettel el is felejtettem. Valóban ott voltak, nagyon jó minőségben és 2 darab kép hátuljára még mágnescsíkot is tettek így azokat a hűtőre is ki tudtam tenni.

Leadtam a rendelést és nagyon remélem, hogy nagy sikere lesz az esküvőn, bolondos barátaink vannak szerintem tuti fog születni pár nagyon emlékezetes kép.

Ha te is szeretnél ilyet, akkor látogass el a selfigep.hu oldalra, vagy írd be a keresőbe, hogy photobox budapest, tuti megtalálod!