Nyaralás alatt oldogattuk a szilvia-logopedia.hu könyveit

Véget ért az óvoda és kezdődhetett a nyári szünet. Vagy legalábbis az utolsó hajrá, ahogy én hívom, mert nem hiszem, hogy mindenki olyan nyugodt lenne az első iskolaév előtt. Lehet, hogy eljöttünk nyaralni egy nagyon bájos ki hotelbe, de ez nem változtat a tényen, hogy tanulni kell. Azonban, ha egy játékos könyvből oldogatunk feladatot kötetlen időben, akár nyaralás alatt, akkor az nagyon jól is elsülhet. A kislányom mit sem sejt, boldogan jön oda feladatokat oldani, hiszen olyan jó sikerélményt adnak neki a szilvia-logopedia.hu könyvei. Már csak azért is ajánlom mindenkinek, hiszen ezekkel a kötetekkel egy élmény a tanulás és még csak nem is megterhelő!

A fő szempontom az volt a felkészítő kiválasztása során, hogy ne legyen Panni leterhelve. Nagyon fontos volt az, hogy kiegyensúlyozott legyen neki az óvoda utolsó egy éve, így külön foglalkozásokra sem irattam be. Nagyon sok szülő ezt ferde szemmel nézte, mert biztosan nem lesz iskolaérett a gyerek, de én tudtam, hogy nem lesz igazuk. Panni egy alapjában véve jó képességű kislány. Tudtam én is, hogy szüksége lesz valami pluszra, de ezt nem úgy akartam biztosítani, hogy leterhelem és megutáltatom vele a tanulást még az iskola előtt.

Éppen ezért, amikor elballagott óvodából megkapta tőlem a szilvia-logopedia.hu-ról a Látogatás a tudás birodalmába című könyvet. Nagyon izgatott lett már a név hallatán is és már aznap kinyitotta és feladatokat oldogattunk belőle. Hiába mondtam neki, hogy várjon, hiszen itt az egész nyár, egyszerűen annyira magával ragadta a sok ábra és a változatos feladatok, hogy meg se hallotta, amit mondtam.

Szerencsére a nyaralásról se maradhatott le ez a könyv. Imádom, hogy a feladatok egyre nehezednek és így egyre nagyobb sikerélményt adnak a gyerekeknek. Ezzel a könyvvel valóban játék a tanulás és kedves módon érteti meg a dolgokat. Külön szeretem, hogy nem csupán iskola előkészítést és diszlexia prevenciót ígér, de további készségeknek a fejlesztését is, mint például a memória. A szilvia-logopedia.hu oldalon egyébként minden ismertetőt elmondanak, nem fogunk semmiben sem hiányt szenvedni. A pedagógus szakértelme pedig megkérdőjelezhetetlen.

Ha Te se szeretnéd mindenféle felkészítő tanfolyamokra beiratni a kicsidet, akkor ezt a könyvet nektek találták ki. Szuper szórakozást nyújt és a legjobb benne, hogy csak akkor kell tanulni, amikor ti szeretnétek. Nem vagytok időhöz kötve, ameddig a kicsi bírja, addig lehet gyűrni az agyát a különböző játékos feladatokkal. Mi nagyon imádtuk a tanulás minden percét, remélem ti is ugyanígy fogjátok!