Nyomtatás a tanyán, egyszerű, mint az egyszeregy

Hallottam már olyan történeteket, amik sikertelen nyomtató patron vásárlásról szólnak. Hallottam ismerősöktől, hogy mennyire nehéz e megfelelő patront megtalálni, vagy a megfelelő tonert, meg amúgy is mennyire nehéz egy jó nyomtatót venni. Aztán az is szóba szokott kerülni, hogy mennyire drága a papír és mennyire nehéz, és mennyire rossz hazahozni a papírboltból.

Kicsit mókás ezeket a történeteket hallgatni, mivel én sosem papír írószer boltban veszem a papírt a nyomtatóhoz, hanem kihasználom az internet adta lehetőségeket és mindig online rendelek.

Megértem, miért vannak ilyen gondjai az embereknek, hiszen tényleg elég nehéz dolog patront vásárolni a nyomtatódhoz akkor, hogyha egy régebbi modelled van, vagy ha kevésbé népszerű. Hiszen a boltokban nincsen mindig raktáron a nekünk kellő fajta, sokszor előfordul, hogy több üzletet is végig kell járni ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő patront vagy tonert.

De van ennek egyszerűbb módja is.

Annak, aki esetleg még nem halott volna róla, bemutatom nyomtatoalkatresz.hu oldalt. Ezen az oldalon szerintem minden nyomtatóhoz lehet megfelelő patront kapni.

Vannak itt tintapatronok a tintasugaras-, és tonerek a lézeres nyomtatókhoz is.

A tintasugaras nyomtatók azok a nyomtatók, amelyek festék, azaz tintapatronnal működnek. Ezek a modellek elég olcsóak lehetnek, színesben és fekete-fehérben is tudnak nyomtatni, ezért otthoni használat tekintetében nagyon közkedveltek. Ezeket a nyomtatókat gyakran akár 8-10.000 ft-ért is be ehet szerezni, de nem ritka, hogy ennél olcsóbban is hozzá lehet jutni egy-egy modellhez. Viszont fontos megemlíteni, hogy a fenntartásuk nagyon költséges. A színes képek és dokumentumok kifejezetten sok tintát használnak, ezért egy patron nem elég valami sokáig. Persze, van egy meghatározott oldalszám, amit ki tud nyomtatni, de ez nem arra vonatkozik, hogyha valamiben sok a kép, ha sok színes minta van benne.

Nekem is régen ilyen nyomtatóm volt, aztán persze majdnem sokkot kaptam, mikor kinyomtattam egy beadandót az egyetemre, ami 60 oldalas volt, tele ábrákkal, diagramokkal és ki is fogyott a patron. Akkor szembesültem a legnagyobb hátrányával ezeknek a nyomtatóknak: A patron sokszor drágább, mint maga a nyomtató volt.

A tonerrel működő lézeres nyomtatók ára ezzel szemben összességében kedvezőbb. Persze itt is attól függ, hogy mennyit nyomtatunk vele, illetve hogy mit. Vannak persze fekete-fehér és színes változatok ebből is. A színes drágább, a fekete-fehér olcsóbb. Mindenki maga tudja eldönteni, hogy neki mire van szüksége igazán az otthoni nyomtatáshoz.

Vannak egyéb változatok is a nyomtatókon belük, hiszen van, ami scannel is, és van olyan ami fénymásol és van, amelyik mindkettőt tudja a nyomtatáson kívül. Én annak a híve vagyok, hogyha valaki beruház egy nyomtatóra, akkor már érdemes olyat vennie, amivel mindet tud. Az a legjobb, ha fénymásolni és beolvasni is lehet a géppel.

Ezeket az információkat egyébként én is a nyomtatoalkatresz.hu oldalról szedtem, nem vagyok én ilyen nagy nyomtató tudós.

Mindegy, hogy ezek közül milyen nyomtatója van az embernek, a nyomtatoalkatresz.hu oldalról be tudja szerezni a szükséges patront, vagy tonert, ráadásul ingyenes szállítással, így vidékiként sem kell plusz költségekkel számolni. Sok olyan webshop van, ahol a szállítás csak Budapest vagy Pest megye területén ingyenes, ritka, akik országos szinten ingyenesen szállítanak. Ezért kifejezetten örülök ennek az oldalnak, mert nem kell fizetnem ezeket a költségeket. Amúgy is sok akciójuk van, aminek a keretein belül olcsón hozzá lehet jutni a patronokhoz és a papírokhoz is.

Igen, mert papírokat is lehet vásárolni a https://nyomtatoalkatresz.hu/papir oldalon. Ezért nem értem sosem azokat az ismerőseimet, akik arra panaszkodnak, hogy haza kellett cipelniük a súlyos papírcsomagokat a papír-írószer boltból. Ők nem rendelnek online, pedig a papír tipikusan olyan dolog, amiből többet szoktunk venni, és ha elfogy mind, akkor kapunk észbe, hogy el kellene menni és újat kellene venni.

De senki nem szereti hazacipelni, és a helyi papírboltban kifejezetten drágán árulják. Ezért rendelem a papírt is mindig a nyomtatoalkatresz.hu-ról. Ha tonert veszek, akkor már igazán belefér a papír is, így nem kell cipekednem. Ráadásul itt fotópapír is kapható, szóval tényleg mindent meg tudok venni egy helyen, ami a nyomtatáshoz kellhet.

Ezért nem értem soha, amikor arról panaszkodnak, hogy nem kaptak patront, vagy nem tudtak papírt venni, mert éppen elfogyott. Annak, aki online vásárol, ezzel soha sincsen gondja. Időt, pénzt és energiát is lehet spórolni az online vásárlással, ezért ajánlom mindig ezt a barátaimnak is.