Sportosan elegánsan dolgoztam hétvégén a tanyán

Rendezvényszervezőként dolgozom, a céges rendezvényektől kezdve a családi összejöveteleken keresztül az esküvőkön át mindenféle programot szervezek az ügyfeleimnek. Az elmúlt években hatalmas kereslet mutatkozott a vidéki turizmusra és a vidéki hangulatú rendezvények iránt, így specializálódtam és felvettem a kapcsolatot számos kisebb-nagyobb birtokkal, borászattal, falusi turizmust kínáló kis családokkal, hogy az ügyfelek igényeit teljeskörűen ki tudjam elégíteni. A munkámhoz hozzá tartozik, hogy a rendezvény zökkenőmentes megszervezése mellett az én külsőm is makulátlan legyen, öltözékemmel illeszkedjek a rendezvény hangulatába.

Történt egyszer egy kínos eset egy olyan héten, ahol minden nap másik csoportot vezettem a kiskunsági rendezvény tanyán. Hatalmas volt a forgalom és nagy volt a hajtás, minden nap családi rendezvény volt, majd céges csapatépítés, aztán gyerekzsúr és végül esküvő. Ebben a feszített tempóban az elegáns csizmám felmondta a szolgálatot és szétszakadt a talpa a rendezvény közepén, én pedig ott álltam a vendégeket terelgetve és a talpam közben a saras talajt súrolta.

Időm és energiám nem volt elmenni cipőboltba, hiszen a legközelebbi nagyváros is vagy 40 kilométerre volt tőlünk, így igénybe vettem az online shoppingot és felmentem a kedvenc cipőboltos oldalamra, a cipomarket.hu-ra, ahol elképesztően széles, márkás cipő választékból válogathatok. Rákerestem a női bokacsizmákra, mert hát a tanyán a szandál nem illik, a téli csizma kissé túlzás, de egy elegáns, mégis sportos női bokacsizma nagyszerű választás erre a terepre. Ismertem már a webshopot, hiszen számtalan csinos lábbelit rendeltem már tőlük és azt is tudtam, hogy a házhoz szállítás elég gyors szokott lenni, 1-2 napon belül meg fogom kapni a kiválasztott bokacsizmát, így hát elkezdtem válogatni.

Egyik kedvenc márkám az S.Oliver, mert ez a cég kényelmes, futkározós, ugyanakkor elegáns csizmákat és félcipőket forgalmaz, sosem csalódtam bennük. A másik kedvenc cipőmárkám a Jana, ők egy fokkal elegánsabb cipőket gyártanak, a velúrbőr és bőr cipőik verhetetlenek. Az S.Oliver általában szintetikus bőr csizmákat árul, bár erre nem esküdnék meg, de azokat sokkal könnyebb takarítani, mint a Jana bokacsizmákat. A Tamaris is a kedvencek listáján van, ám azokat a gyönyörű csizmákat nem tudnám elképzelni a tanyavilágban, így inkább a sportosabb fazonok felé kezdtem el nézelődni.

Túl nagy volt a választék, így inkább méret és szín szerint szűrtem le a cipőket, a 39-es barna női bokacsizma állt a keresésem középpontjában. Ezekkel a paraméterekkel már „csak” 68 féle cipő volt megtalálható a cipomarket.hu-n, így a nők kedvenc hívószavát, az akciókat néztem meg, próbáltam gazdaságossági szempontból is eldönteni, melyik lenne a legjobb választás (nem mellőzve természetesen a tökéletes minőséget és márkát). Hosszas tanakodás után arra a következtetésre jutottam, hogy most laposabb bokacsizmát fogok venni, hanyagolom a magasabb sarkakat, így sportosan, elegánsan tudok majd futkározni a rendezvényeken. A választásom végül egy gyönyörű barna bőr, S.Oliver bokacsizmára esett, melynek sarokmagassága mindössze 2,5 cm, talpa gumicúggal megerősített kényelmes műanyag, így ellenáll majd a tanyavilág adta sáros környezetnek. Könnyen tisztítható és praktikus darab, így rögtön kosárba is tettem, megadtam a szállítási címet, ahova majd a GLS fogja kiszállítani a csomagomat, teljesen ingyen!

Csütörtök délben rendeltem meg a csizmát és pénteken délután meg is érkezett, amikor kibontottam, teljesen el voltam ájulva, mennyire gyönyörű a kivitelezése. A péntek esti Istálló buliban már ebben roptam a táncot a vendégekkel, sok dicséretet kaptam az új csizmámra a hölgyektől. Szerencsére időben rendeltem és jó helyről, így a cipomarket.hu megmentette a hétvégi rendezvényeimet.