Tanyán vagy városban – a lényeg: az egészség

Amikor fáj a derekam, vagy a vállam (ez egyre gyakoribb dolog), vagy sajnos előfordul, hogy egyszerre fáj mind a kettő, akkor mindig eszembe jut megboldogult nagyapám. Ő szinte az egész életét egy tanyán élte le. Gyerekkorától kezdve folyamatosan dolgozott, és mégsem fájt semmije sem. Legalábbis ezt állította, és a kitűnő egészségügyi állapotát azzal magyarázta, hogy a munka karbantartja.

Én városban élek, és nyaranta szinte „vadászom” azokat a tanyasi, falusi szállókat, pihenőhelyeket, ahol pár napot eltölthetek, hisz ez nagyapámra és arra a sokat emlegetett természetes, egészséges életmódra emlékeztet.

Persze azzal tisztában vagyok, hogy az én problémáim elsősorban az irodai munka okán alakultak ki, főképp a kevés mozgás és az ülőmunka miatt. Sokat hallottam mindig is, hogy az ilyen fajta munkák megteszik a nem éppen áldásos hatásukat.

Azért, hogy ne forduljon még vészesebbre az állapotom, már el is kezdtem keresgélni az interneten egy megfelelő gyógytorna lehetőség után.

És hogy miért pont gyógytorna, miért nem egyszerűen masszázs? Számomra ugyanis egyértelmű, hogy nem egy passzív foglalatosságban – mint például egy masszázs – találom meg a megoldást, hanem sokkal inkább egy aktív terápiában, amit a gyógytorna jelent számomra. ĺgy találtam rá a Therapy4U Gerincterápiás Központ & Medical Fitness Stúdióra.

A Therapy4U oldalán nagyon sok kezelési formát találtam a vízszintes menüsorban, a „Kezelések” fül alatt. Emellett azt a rendező elvet is megtaláltam, amely alapján Gerincterápiás Központnál dolgoznak.

Itt az szerepelt, hogy a rengeteg kezelési forma közül egyet kiválasztani valójában csak részmegoldást jelentene esetemben, mondhatni, időszakos fájdalomcsillapítás formájában.

A Therapy4U célja azonban az, hogy az eredmények hosszú távon is megmaradjanak és minden páciens újra megtapasztalhassa a felszabadult, korlátok nélküli mozgás örömét.

Ezért, ha valaki bejelentkezik hozzájuk, akkor az első látogatás során még csak a fájdalom forrásának a feltárása a cél, és persze annak hatékony kezelése.

gyógytorna

A fájdalom megszüntetése tehát csupán az alap, amely után jöhetnek a különféle kezelések, egészen pontosan a Maitland koncepció szerinti manuálterápia. Ez azt jelenti, hogy a szakemberek nem pusztán a különféle röntgenfelvételek (CT vagy MRI) alapján kezelik a pácienseket, hanem egy nemzetközileg elismert vizsgálati koncepció szerint.

Amikor ennek alapján felállítják a diagnózist, akkor meg is kezdődhet a kezelés, amely a legtöbbször nem egyetlen fajta terápiát jelent, hanem a terápiák ötvözését, ami mindenkinél mást és mást jelent, épp ezért lesz igazán hatékony.

A páciensekkel történő foglalatosságok, a kezelések, a gyógytorna során többek között a fájdalmakat kezelik, ösztönzik a szövetek gyorsabb regenerálódását. Mindezek mellett még az izom egyensúlyi helyreállítását tartják a legfontosabbnak.

A Therapy4U-nál tehát többféle módszert alkalmaznak a páciensek gyógyulása érdekében, így például a szakemberek végeznek foglalkozásokat Mckenzie módszerrel, alkalmaznak trigger kezelést, szegmentális stabilizációs tréninget, neurodinamikai foglalkozásokat, valamint ergonómiai tanácsadást is igénybe vehetünk 

A Therapy4U immáron 10 éve segítségére van a fájdalommal küszködő, beszűkült mozgásterű pácienseknek. Szakértelmüket a világ minden tájáról érkező és elégedetten távozó ügyfelek mutatják.

A Therapy4U Gerincterápiás Központ & Medical Fitness Stúdió therapy4u.hu webes felületén minden szükséges információt megtalálunk. ĺgy még a gyógytornász csapatot is megnézhetjük – névvel, fotóval, a szakterületük feltüntetésével.

A Gerincterápiás Központtal való kapcsolatfelvételhez szintén mindent megtalálunk a honlapon: mobiltelefonszámot, címet, e-mail címet, valamint a bejelentkezéshez kapcsolódó tudnivalókat; mivel a nyitvatartásuk hétfőtől csütörtökig délelőtt 8.00 órától este 20.00 óráig, péntekenként pedig délelőtt 08.00 órától délután 14:00 óráig tart, ezért a kezelésekre történő bejelentkezések a megadott telefonszámokon, a nyitvatartási időben lehetségesek.

Remélhetőleg rajtam is segítenek majd ezek a kezelések, és én is olyan mozgékony lehetek még idősebb koromban is, mint a nagyapám.