Tanyázó kerékpárok

Egyik gyerekkori jó barátomnak sajátos örökségben van része. Pár évvel ezelőtt ugyanis örökölt egy tanyát a nagyszüleitől. Nem is értette, hogy miért, illetve, hogy miért ő, mivel soha nem volt szó arról, hogy valaha is ő lesz az örökös.

Egy ideig komolyan el is gondolkozott azon, hogy inkább eladja, hiszen nem igazán ért az állatokhoz, arról nem is beszélve, hogy a tanyasi élet nem éppen nekivaló.

Aztán persze meggondolta magát, mert úgy volt vele, hogy a nagyszülei nem véletlenül bízták rá ezt a feladatot, és nem köpheti szembe az örökségét.

Állandóan nem költözött oda, de egyre több időt töltött a tanyán, és arra törekedett, hogy minél több fortélyt elsajátítson, amire az állatok gondozásához szüksége van.

Persze azért a tanya külleme is hagyott némi kivetnivalót maga után: a kerítés már nagyjából az előző századforduló óta rogyadozott, a falak el tudtak volna viselni egy-két rétegnyi friss festéket, kocsibeálló meg szinte nem is volt.

Leginkább biciklivel lehetett megközelíteni a helyet, mivel az oda vezető utak meglehetősen megkérdőjelezhető minőségűek voltak.

A barátom ezért azt találta ki, hogy kellene valamilyen alkalmatosság, ami lehetővé teszi, hogy minél több biciklivel le lehessen parkolni: magyarán szólva, kellene egy kerékpár tároló.

A kerékpár tárolón kívül azért kerékpártartót is be szeretett volna szerezni, hiszen azért – a hétköznapok nagy részében – mégiscsak autóval közlekedett.

Néhány napnyi internetes böngészés után talált rá az autofelszerelesek.hu nevű oldalra, ahol -legnagyobb örömére – többféle kerékpártartóval is találkozott.

Az autofelszerelesek.hu-n ugyanis lehetőség van vonóhorogra szerelhető, hátsó ajtóra illeszthető, valamint tetőre applikálható kerékpártartók vételére is.

Arról nem is beszélve – ahogy az az autofelszerelesek.hu-n is fel van tüntetve – a tetőre szerelhető kerékpártartók nem kötöttek autótípushoz, így bármiféle, hagyományos tetőre felszerelhetőek.

Ráadásul, ezek a kerékpártartók lehetővé teszik, hogy egyszerre akár 4-5 biciklit is tudjunk szállítani, illetve “utaztatni”, úgy persze, hogy egyiknek se essen bántódása.

A barátom nem is tétovázott sokat: mihamarabb megrendelte a kerékpártartót az autofelszerelesek.hu-ról, hogy legalább ennyivel beljebb legyen.

Rendkívül elégedett volt vele: valóban több kerékpár is felfért rá egyszerre, és utazás közben el se mozdultak a helyükről, mintha csak pillanatragasztóval rögzítették volna a tetőre.

A barátomnak annyira megtetszett az autofelszerelesek.hu oldala, hogy más terméket is nekiállt vásárolni.

Rendelt onnan csomagtértálcát is, hogy a tanyához szükséges holmikkal ne tegyen kárt az autó belsejében.

A csomagtértálca rendkívül jó ötletnek bizonyult: tökéletesen illeszkedett a csomagtérhez, odatapadt a felülethez, így nem kellett attól tartani, hogy pl. a tanyasi tojások a szélvédőn fogják végezni.

A barátomnak néhány hét alatt egészen sikerült belejönnie a tanyasi életformába. Már tudta, hogy mikor kelnek a kutyák és mikor a kecskék, tudta, hogy melyik épület milyen kulccsal nyílik, és azt is tudta, hogy a tehénfejésnek ő bizony soha nem fog nekiállni.

Az autofelszerelesek.hu-nak hála nem kellett pluszban bajlódnia a csomagtérben csúszkáló cuccok miatt, valamint a biciklik szállítását is könnyedén meg tudta oldani.

Mindettől függetlenül, azért úgy volt vele, hogy hív még segítséget, vagy megbíz valakit a tanya vezetésével, mert túl fiatalnak és éretlennek érezte magát ahhoz, hogy innentől kezdve, élete végéig kecskékkel kelljen kelnie.