Új élményekkel gazdagodtam: hangtál terápiára mentem

A stressz már-már népbetegségnek számít. Nincsen olyan gyógymódja, ami 100%-osan bizonyítottan mindenkinek beválna. A stresszt mindenki máshogyan éli meg és mindenki máshogyan tud felgyógyulni belőle. A stresszlevezetés történhet sportolással, biciklizéssel, de tényleg teljesen egyéni, hogy kinek mi vált be.

Nem csak a stressz miatt, hanem mert egyszer hallottam róla, mindig is ki szerettem volna próbálni, milyen egy hangtál terápia.

Mindig is szerettem az ázsiai kultúrát, és amióta csak tudom, hogy léteznek hangtálak, mindig is ki szerettem volna próbálni egyet. Nem is tudtam eddig, de hazánkban is lehet hangtálakat kapni.

A hangtál egy különleges ötvözetből készült fém tál, amit egy kis volt szerű eszközzel lehet megszólaltatni. Ezeknek a tálaknak az egeid hangja a rezgéseikben rejlik. Kellemes, megnyugtató hangja van, és az sem utolsó, ahogyan rezeg. Ezeket a rezgéseket is hasznosítani szokták például a kínai orvoslásban is.

Mindig is ki szerettem volna próbálni, és láttam egy hirdetést az interneten egy ilyen hangtál terápiáról. El is mentem rá, és nem kellett csalódnom. Nagyon jó volt a hangtál terápia, és ott eldöntöttem, hogy otthon is alkalmazni fogom.

Engem nagyon megnyugtat a hangtálak kellemes rezgése, ezért úgy döntöttem, hogy otthonra is venni fogok. Be is írtam a keresőbe, hogy tibeti hangtál, majd rámentem az első találatra, ami a nepalitermekek.com volt.

Itt több féle hangtál kapható. Vannak egészen egyszerűek, sokkal díszesebbek is. Mivel egészen olcsón lehet hozzájutni ahhoz képest, hogy ez mégis csak egy hangszer, amely a keletii hagyományok szerint gyógyítani is tud.

A hangtálak hangja a mérettől és az ötvözettől is függ. Nem szerettem volna, hogy csak egy darab legyen belőle, ezért több, különböző méretű és kialakítású hangtálat is vásároltam.

Nem valami nehéz a megszólaltatása, egy pár youtube videót néztem a témában, és amint megérkeztek a tálak, már igazi mestere voltam ezeknek a hangtálaknak. Egyből ki is próbáltam őket, azóta pedig mióta megvettem, rendszeresen használom is, és nagy lelkesedéssel mutogatom a barátaimnak, ismerőseimnek.

A nepalitermekek.com oldalról vettem őket. Itt nagyon sok mindent lehet kapni, vannak füstölők, gyertyák, szobrok, rituális kellékek és persze hangtálak és ruhák is.

Nem csak vásárolni lehet itt. Van egy blogjuk az oldalon, ahol érdekes és hasznos információkat is lehet olvasni a termékeikről, a buddhizmusról, több témában is cikkeztek már.

Itt olvastam el azt a cikket, amiben láttam, hogy a tibeti hangtálak valójában nem is Tibetből, hanem Kínából származnak. Érdekes történet, hiszen ezek, a nagyjából Buddha korában megjelent eszközök tibetiként híresültek el, pedig hozzájuk csak a kínai megszállás alatt érkezett el.

ajánlom, hogy nézzetek körül az oldalon, mert nagyon sok érdekes cikket lehet olvasni, és nagyon sok hasznos terméket árulnak, amikből szerintem még fogok rendelni később. Egyelőre beérem a tálakkal, de nem hiszem, hogy ez volt az utolsó, hogy innen rendeltem.